28/Aug-15

Modular synth-workshop med M. Geddes Gengras

28/Aug-15

Vi inviterer til en innføring den modulære synth verden. På wiki står det at “The modular synthesizer is a type of synthesizer, usually analogue, consisting of separate specialized modules. The modules are not hardwired together but are connected together, usually with patch cords or a matrix patching system, to create a patch. The voltages from the modules may function as (audio) signals, control voltages, or logic conditions.”
Det er jo litt komplisert og siden vi er så heldig å ha Geddes Gengras i byen i forbindelse med hans konsert på Perkapella torsdag, måtte vi gripe denne muligheten.

Ta med deg en synth venn og lær hvordan man lager spennende patcher med cv signaler.

Program
17.00 Introduksjon av M. Geddes Gengras ved Tarjei Nygård
17.05 M. Geddes Gengras viser sin modular synth og forklarer hvordan den fungerer. 
17.30 Q&A fra publikum

Facebook event

M. Geddes Gengras

12/Aug-15

Årets program er sluppet!

12/Aug-15

TORSDAG
Åpningskonserten arrangeres i samarbeid med Stavanger Kunstmuseum og holdes i Kuppelen. Kveldens artister er M. Geddes Gengras og lokalbandet Chain Wallet. Los Angeles baserte M. Geddes Gengras er kjent for sitt arbeid med modulære synthezisere. Ambient er et utilstrekkelig utrykk for å beskrive den unike stemningen han skaper, man hører et dypt personlig forhold mellom en mann og hans omhyggelig kultiverte maskiner. Av Gengras utallige utgivelser var det hans plate Ishi på det Stonesthrow-releaterte selskapet Leaving records som gjorde at vi fikk øynene opp for han. Anbefales! Vi ser frem til et dypdykk sammen med M. Geddes Gengras.

FREDAG
Vi inntar Bunkeren og Maskinhallen på Tou Scene med et drøss av både norske og utenlandske artister. U.L.F.R.E.D., Stavangers best bevarte hemmelighet starter kvelden før en-kvinnes bandet Vilde Tuv tar over. Kveldens høydepunkt blir DJ Marfox, kjent som selve grunnleggeren av ghetto sound of Lisbon, en sjanger som steg opp fra de tøffeste nabolagene i byen og som inkorporer afrikansk inspirert musikk som kuduro, kizomba, funaná og tarraxinha inn i grime, house og tekno. DJen fra Portugal fikk sitt store gjennombrudd i 2014 da han slapp EPen Lucky Punch on Lit City Trax og spilte på blant annet Red Bull Music Academy i New York og ble også listet under Rolling Stone magasins 10 New Artists You Need To Know. Vi gir Marfox det ærefulle oppdraget og avslutte fredagskvelden. Han vil, uten overdrivelse, riste løs noen mursteiner på pipa til Tou Scene.

LØRDAG
Denne dagen tar vi i bruk Scene 1 og Scene 2 på Tou Scene. Scene 2 presenteres som et samarbeid med Nymusikk Stavanger og er dedikert til mer eksperimentell elektronisk musikk. På scene 1 gleder oss til blant annet kvinnelige artistene NV fra Russland og Honey Dijon fra USA men spesielt også til at en av Norges heteste elektroniske artister skal sette sine føtter i Stavanger for første gang – Nils Bech. Bech har gjort seg bemerket som musiker og performance-artist i en årrekke. Debutplaten Look Back kom ut i 2010 på Fysisk Format. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom sjangre og smakshierarkier, og i 2012 fulgte han opp med mesterverket, Look Inside. Her kom han virkelig til sin rett som en av Norges mest personlige og særegne vokalister og låtskriver, et mørkt, nesten foruroligende album som inviterer lytteren med på en reise gjennom de ulike følelsesmessige stadiene av et forhold: Her finnes stadier av selvransaking, sårbarhet og tvil, men også yr glede og sitrende spenning. Bech er kjent for fantastiske live performacer hvor han tar i bruk hele scenen og noen ganger hele lokalet. Vi gleder oss til å se han boltre hele seg på Tou Scene.

Trykk på  ×  i høyre hjørnet for å se hele årets program!